duminică, 9 mai 2010

Melci insiropati

Ceva interesant si foarte delicios!


Pentru aluat avem nevoie:

-4 galbenusuri

- 1 cana lapte caldut (200 ml)

- 2 linguri zahar

- 1 cubulet drojdie

- sare

- faina cat cuprinde, cca 400 g

Pentru crema:

- 200 g margarina

- 250 g zahar

La sfarsit iti trebuie:

- 1 cana lapte fierbinte

- 1 vanilie

- 1 lingurita scortisoara

De uns deasupra:

-galbenus de ou

Cum faci aluatul:

Amesteci laptele cu drojdia si zaharul si lasi amestecul la dospit. Faci apoi aluatul, amestecand faina cu maiaua si galbeusurile. Pui si sarea. Lasi aluatul la dospit 1 h

Crema:

Freci spuma margarina cu zahrul. Intinzi auatul intr-o foaie, il ungi cu margarina frecata spuma, il rulezi si-l tai felii (32 bucati). Asezi bucatile de aluat rulate in tava si lasi la dospit 15 minute. Dai apoi rulourile la cuptor pana se rumenesc si cand sunt gata la stropesti cu lapte fierbinte amstecat cu scortisooara si vanilie. Acoperi melcii de aluat si ii lasi astfel pana absorb tot laptele. Apoi ii consumi calzi.


Eu m-am speriat deoarce in timpul coacerii iese crema aceia pe la colturi (pentru ca eu i-am rulat  vedeti mai jos, dar ii puteti rula cum va taie imaginatia) absorbandu-si in cuptor crema inapoi....e o minune . Foarte bun pentru copii!







Mai multe detalii si poze gasiti:






Un comentariu:

  1. cred ca sunt cu adevarat buni, arata .........mia lasat gura apa, o seara minunata iti doresc

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!