sâmbătă, 8 martie 2008

Prajitura Somloi Galuska











Ingrediente Blat:
Avem nevoie de:6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, zahar vanilat, 2 linguri cacao
Crema nuci:
-100 g unt
-100 g nuci
- 200 ml lapte
- 1 lingura zahar
-1 lingura rom
- 1 lingura faina
- 1 pumn de stafide inmuiate in rom.
Crema ciocolata :
-200 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- 100 g unt
- 1 lingura faina
- 2 linguri cacao
Glazura :
-300 ml frisca
-100 ml lapte
- 1 lingura rom
-100 g zahar
- 2 linguri cacao
Preparare :

Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi patrate sau dreptunghiulare. Incalziti cuptorul la 180C (350F). Se fac 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao, dupa cum urmeaza : se separa continutul oualor, se bat galbenusurile cu zahar pana devin pufoase, apoi se adauga faina. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga in compozitie. Se imparte compozitia in 2 parti, intr-una se adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalta vanilia. Fiecare parte se toarna in una din cele 2 tavi unse si se coc aproximativ 15 min. sau pana cand blatul se desprinde usor de marginile tavii. Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
Crema de nuci se prepara amestecand nucile macinate cu unt, lapte, zahar, faina si rom si punandu-se toate acestea la foc mic, tinandu-se pana incepe sa fiarba. Se da la o parte de pe foc si se lasa la racorit, apoi se intinde pe unul din blaturi, se presara stafidele si se acopera cu celalalt blat. Pentru crema de ciocolata, se amesteca laptele cu ouale batute, unt, faina, zahar si cacao. Se pune la foc foarte mic, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa.
Nu lasati sa ajunga la punctul de fierbere. Lasati sa se racoreasca putin, apoi intindeti pe suprafata prajiturii si puneti la rece.
Cand crema s-a intarit, taiati prajitura in mici patrate si puneti-le pe un platou (farfurie). Amestecati laptele cu 50 g zahar si rom si turnati peste prajitura.
Decorati cu frisca.
Inainte de servire, amestecati zaharul si cacaoa ramase cu putina apa, pentru a forma un sos mai gros, pe care il turnati peste frisca.

2 comentarii:

  1. Draga Veronica, un La Multi Ani din tot sufletul pt tine!

    p.S. Arata fff bine prajitura!

    RăspundețiȘtergere
  2. Veronica, as avea 2 intrebari: tava in care ai facut prajitura ce dimensiuni are si daca prajitura nu are prea putina crema?
    Multumesc!!

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!