duminică, 20 aprilie 2008

Tort cu piersici si cirese confiate

Apricot


Sarace in calorii, aceste fucte pot fi consumate la discretie chiar si de catre persoane care tin la silueta sau doresc sa slabeasca.Sunt energizante, hidrateaza excelent (87% din continut este apa), stimuleaza apetitul si secretia sucurilor gastrice si au proprietati diuretice, laxative. Daca vrei sa-ti reglezi activitatea ficatului si a intestinelor, mananca 3-4 piersici dimineata, in loc de micul dejun, cateva zile la rand. Fibrele continute de aceste fructe sunt foarte bine tolerate de sistemul digestiv, de aceea sunt recomandate chiar si copiilor de varsta foarte mica. Consumul regulat de piersici ii ajuta si pe cei care sufera de litiaza urinara, reumatism, guta. Gratie substantelor pe care le contin, au darul de a proteja celula nervoasa si de a mentine echilibrul sistemului nervos, fiind recomandate in nevroze.

Intrucat pot fi consumate fara restrictii, fiind hipocalorice - 52 kcal la 100 g -, aceste fructe delicioase si racoritoare au castigat adeziunea unanima a gurmanzilorAstazi sunt in lume peste 700 de tipuri de piersici - albe, galbene sau rosii. Din modificarile lor genetice au rezultat nectarinele. Piersicile pot fi consumate proaspete, uscate sau conservate sub forma de gemuri, dulceturi, compoturi si jeleuri. Preparatele cu piersici - prajituri, tarte, salate, sufleuri, inghetate, lichioruri, cocktailuri, cupe de sampanie - au un gust si o aroma deosebite. In gastronomia rafinata a ultimilor ani, piersicile se folosesc ca aperitive, garnituri, sosuri langa unele fripturi delicioase sau ca ingrediente ale salatelor cu branza si deserturilor. Contin 86% apa, glucide, acid folic, vitamine - A, B1, B2, C, PP, saruri minerale, oligoelemente: calciu, potasiu, sodiu, cupru si magneziu; sunt bogate in betacaroten, un antioxidant puternic. In China, locul de origine, piersica este considerata fruct sacru si este oferita sarbatoritilor, la zilele de nastere, ca simbol al sperantei si longevitatii. Sucul de piersici - aromat, energizant si racoritor - este usor laxativ.
sursa:http://www.revistafelicia.ro/da_Piersica_previne_cancerul_si_te_scapa_de_riduri_1000936.htm

Pentru noi am facut un tort cu fructe de padure,branza de vaci,frisca,gelatina.
Iaca si felia:



Acest tort este facut dupa reteta "Placinta cu fructe" de aici:http://veronicascakes.blogspot.com/2008/03/placinta-cu-mere.html

Am folosit piersici din compot si cirese confiate.Am ornat cu frisca.


2 comentarii:

  1. Chestia cu Dr Otker este o mizerie. Am ajuns sa furam orice, chiar si retete de prajitura. Ai putea sa le scrii si lor. Bafta.

    RăspundețiȘtergere
  2. le-am scris,fi sigura de asta!
    retete ca retele, le preluam,le adaptam dar sa pui poza intr-un concurs cu un tort spunand ca l-ai facut tu, este o nesimtire.Femeile astea nu le pot numi decat niste mizerii care traiesc degeaba.

    te pup!

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!