miercuri, 14 mai 2008

Cornuri





Reteta o gaisiti aici,la chifle AICI

Avem nevoie de:-250 ml apa
-1 ou de 60 g
-2 linguri ulei
-sare 1/2 lingurita
-1/4 ceasca zahar
-520 g faina
-drojdie uscata activa 2 lingurite

Cum procedam:
-batem oul cu apa si le turnam in cuva
-adaugam uleiul
-amestecam faina cu zaharul si sarea si le varsam in cuva
-facem o adancitura si in aceasta punem drojdia
-introducem cuva in aparat si inchidem capacul
-apasam butonul Menu pentru programare(12) Aluat de pizza si Start/Stop
-scoatem tot aluatul din cuva si il intindem usor pe o suprafat pudrata cu faina.Impartim aluatul in 12, portii de 60 g. Putem face cornuri sau ce dorim,dam forma care o dorim si cu diferite umpluturi. Eu aici am umplut cu cacao amestecata cu zahar
-le punem pe o suprafata acoperita cu hartie de copt. Acoperim cu un servet si lasam sa creasca 30 minute
Deasupra se poate unge cu:-batem oul si apa, ungem usor painicile su ce avem si putem pune semnite de mac, susan, etc
-se coacela 200 grade Celsius timp de 15-20 minute.

2 comentarii:

  1. Cornurile le-ai facut dupa reteta de chifle dulci cumva?

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa pun si reteta!
    sunt si chifle si chifle dulci. eu am facut cea de chifle

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!